• De 10 voordelen van een weddingplanner

  20 februari 2014
 • Je ziet het steeds vaker: bij de organisatie en uitvoering van een bruiloft wordt een weddingplanner en/of professioneel ceremoniemeester betrokken. Luxe, luiheid of noodzaak? Onderstaande top-10 geeft jullie inzicht in de voordelen die de keuze voor een weddingplanner biedt:

  10. Creatief klankbord — Weddingplanners zijn een bron van creatieve inspiratie. Zij luisteren niet alleen naar jullie wensen, ideeën en dromen voor jullie huwelijksdag; vaak komt een weddingplanner door opgebouwde kennis en ervaring met ideeën waar jullie zelf nog niet waren opgekomen!

  9. Totaaloverzicht – De weddingplanner fungeert als “spin-in-het-web” en heeft een coördinerende functie voor alle betrokken leveranciers, bruiloftsgasten en natuurlijk voor jullie als bruidspaar. Daardoor overziet de weddingplanner het totaal; vanaf voorbereidingen totdat jullie naar de bruidssuite of op huwelijksreis vertrekken.

  8. Value-for-money – Weddingplanners “weten wat er te koop is” en wat past binnen het door jullie vastgestelde budget. Daarnaast bewaakt een goede weddingplanner dit budget binnen de door jullie gestelde prioriteiten. En een weddingplanner kan kortingen bedingen door speciale afspraken met leveranciers (schaalgrootte). Deze kortingen worden rechtstreeks naar jullie doorgezet.

  7. Ontspannen voorbereiding – “En, hebben jullie al huwelijksstress?” Dit is een veelgestelde vraag aan aspirant bruidsparen. En niet voor niets, want de voorbereiding van een huwelijk gaat je niet in de koude kleren zitten, vooral als de grote dag nadert. Een goede weddingplanner ontzorgt, zodat de voorbereiding van jullie huwelijksdag je vooral voorpret oplevert.

  6. Mediator – Elke trouwpartij kan weleens lastige situaties opleveren in de voorbereiding of op de dag zelf. Een goede weddingplanner is onafhankelijk, diplomatiek en veilig voor iedereen. Of het nu gaat om een probleem met een leverancier of om een gevoelige situatie binnen de familie: de weddingplanner fungeert als buffer, benadert de partijen onbevooroordeeld en lost op. Een prettig idee.

  Mrs-and-Mr-

  5. Coördinatie en controle – Achter de schermen werken verschillende leveranciers aan jullie trouwdag. De weddingplanner heeft hierin een coördinerende rol en zorgt ervoor dat alle leveranciers goed met elkaar samenwerken. Maar hoe goed een bruiloft ook is voorbereid, er gebeurt altijd wel iets! Heeft de trouwauto een lekke band? De weddingplanner improviseert, coördineert en bewaakt- of herziet het draaiboek bij calamiteiten.

  4. Knowhow – Goede weddingplanners hebben ruime kennis op het gebied van protocol, etiquette en (internationale) wetgeving. Dit is van groot belang om jullie trouwdag goed te laten verlopen. Wij delen deze kennis graag met je.

  3. Bron van kennis – Welke leveranciers zijn te vertrouwen, wie geven de beste service en waar kun je maar beter met een grote boog omheen lopen? Welke passen het beste bij jullie wensen, stijl en persoonlijkheid? Weddingplanners beschikken over een enorme bron van kennis over leveranciers en locaties en wisselen ervaringen met elkaar uit. Deze kennis is van groot belang bij de organisatie van jullie bruiloft en helpt jullie bij het maken van de juiste keuzes.

  2. Professioneel ceremoniemeesterschap – Vaak wordt in de voorbereiding van een bruiloft een goede vriend(in) hiervoor gevraagd. Een hele eer natuurlijk, maar feitelijk wordt hij of zij opgezadeld met zoveel taken, waardoor juist deze persoon op jullie mooiste dag niet aan genieten toekomt! Daarnaast is professionaliteit een vereiste. Wanneer je een met weddingplanner werkt, is zij ook op de dag zelf aanwezig als ceremoniemeester. Afhankelijk van de grootte van de groep en aard van de bruiloft wordt er indien nodig voor voldoende assistentie gezorgd om jullie trouwdag vlekkeloos te laten verlopen. En wil je die goede vriend(in) toch een bijzondere rol geven tijdens jullie huwelijksdag, dan kan dit zodanig worden ingepast dat er volop ruimte voor genieten en ontspanning is op de juiste momenten.

  En de belangrijkste reden om voor een weddingplanner te kiezen is:

  1. Zorgeloos genieten! – Het verschil in stress van een bruidspaar met of zonder weddingplanner is groot. De 9 vorige redenen hebben je dat waarschijnlijk al duidelijk gemaakt. Hoe goed voelt het om op de mooiste dag van jullie leven samen heerlijk achterover te kunnen leunen en maar twee dingen hoeven te doen. Ten eerste: genieten van jullie familie en vrienden, van het moment en van elkaar! Als je kiest voor een weddingplanner dan gun je jezelf deze zorgeloosheid… En ten tweede? Elkaar het “ja-woord” geven natuurlijk!