• 5 Budget tips

  10 juni 2013
 • Ik hoor dat veel bruidsparen zich in deze mindere economische tijden zorgen maken over hun budget. Beperkte budgetten zijn op dit moment eerder regel dan uitzondering. Maar hoe kun je als bruidspaar toch doen wat je oorspronkelijk in gedachten had?

  Laat ik jullie een paar tips geven:

  1)     Gratis trouwen

  Iedere gemeente biedt de mogelijkheid om gratis te trouwen. Het is weliswaar kort en krachtig, maar als je de trouwceremonie minder belangrijk vind dan quality time doorbrengen met je familie en vrienden en prachtige speeches, kan dit een optie voor jullie zijn.

  2)     Trouwen buiten het hoogseizoen

  70% van de bruiloften vindt plaats in het trouwhoogseizoen van mei tot en met september. Buiten deze periode hebben bruiloftleveranciers vaak minder werkzaamheden waardoor jullie beter kunnen onderhandelen over de prijs en diensten.

  3)     Schrap mensen van je gastenlijst

  Niet het meest leuke om te doen, maar wel een snelle en effectieve kostenbesparing. Wisten jullie bijvoorbeeld dat de kosten voor een daggast gemiddeld 100 Euro bedragen? En voor een avondgast 45 Euro? Vuistregel is dat mensen die je al een aantal jaren niet meer hebt gezien, niet hoeft uit te nodigen op je bruiloft. Ook al ben je ooit op hun bruiloft geweest.

  4)     Bruidskleding op Internet

  Ik sta nog steeds versteld hoeveel prachtige bruidsjurken er op Internet (tweedehands) worden aangeboden. De mooiste bruidsjurken staan voor een prikkie te koop en je weet zeker dat deze op zijn hoogst maar 1 keer  is gedragen! Als je dus geen bezwaar tegen een tweedehands jurk hebt -niemand die het opvalt- bespaar je veel geld. Je kunt de jurk aanpassen aan je wensen, door bijvoorbeeld glittertjes, bloemetjes of linten toe te voegen.

  5)     Maak gebruik van je netwerk van familie en vrienden

  Laat ze weten dat jullie mogelijkheden zoeken om je bruiloftskosten onder controle te houden of te verlagen. Misschien kan je neef een mooi ontwerp voor jullie trouwkaart maken en betaal je alleen het papier. Of je oom heeft een stijlvolle klassieke auto en wil jullie deze dag wel chauffeuren hierin. Een uitzondering hierop is de fotograaf: vraag hier ALTIJD een professional voor! Foto’s van een feestje maken zijn toch altijd wezenlijk anders als van een bruiloftsherinnering.

  Bij al deze tips is een waarschuwing op zijn plaats: houd altijd de kwaliteit in de gaten, want als je bruidskleding het nét niet is, de auto van je oom er halverwege mee op houdt, of je gasten zitten tijdens het feest op een houtje te bijten….. dat wíl je niet!