• Workshop wedding styling

  22 februari 2013
 • Workshop weddingstyling

  We merken binnen de Nederlandse bruidswereld dat bruidsparen steeds meer ‘in’ zijn voor een mooie styling van hun bruiloft. De tijd dat bruidsparen standaard de materialen van de locatie voor lief nemen is over. Een bruidspaar wil graag haar eigen ‘personal touch’ aan de bruiloft geven. En hoe kan dit beter dan met een persoonlijke bruiloftstyling?

  Styling is er in vele kleuren en maten. Bruidsparen kiezen letterlijk voor een bepaalde kleur, die zij overal in terug willen zien komen. Denk aan de lievelingskleur wat door de hele dag heen terugkomt in alle mogelijke details. In het bruidsboeket, de stropdas, tafelloper, de aankleding van de locaties, de gasten die verzocht wordt iets van die kleur te dragen en nog veel meer mogelijkheden. Naast de kleur kun je hier ook nog een thema aan verbinden. Denk bijvoorbeeld aan romantisch of hip & modern, landelijk, vintage of  bloemen, jaren 60 of 1001-nacht. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

  Juist omdat bruidsparen steeds meer “iets met styling’ willen, ben ik mezelf door middel van een training hierin meer gaan verdiepen. Op deze training, gegeven door eigenaresse Anouk Lisman van In Style Styling én samenwerkend partner van Wedding Wishes, heb ik heel veel mogen leren. Ik ben dan ook echt de diepte met styling ingegaan.

  Wist je  bijvoorbeeld dat:

  • De kleur roze het meest gewild is, gevolgd door wit en paars?
  • Dat Nederlandse bruidsparen in tegenstelling tot Amerikaanse het prettig vinden als de styling op de achtergrond aanwezig is?
  • Bruidsparen zich nog wel eens willen verkijken op de tijd en mogelijkheden die er nodig zijn om een locatie te stylen?
  • Dat het vintage thema helemaal hot is?
  • Dat een loper bij voorkeur 2 meter breed moet zijn, wil het bruidspaar naast elkaar komen aanlopen? Niet fijn als het gangpad zo smal is dat de bruid of bruidegom achter de ander moet aanhobbelen;-)
  • Dat de meeste bruidsparen geen idee hebben over het styling budget? Terwijl dit van belang is voor de mogelijkheden…
  • De styling van de ceremonielocatie voor bruidsparen het belangrijkste is? Gevolgd door de dinertafels.

  Ik heb mezelf vandaag uitgeleefd met de ceremonie- en een dinertafelstyling. Als kleur gekozen voor de meest populaire kleur: roze. Om hierin toch wat variatie aan te brengen gekozen voor ton-sur-ton, dus kleur-op-kleur. Van het roze heb je bijvoorbeeld oud-roze, fuchsia roze, donker rose, etc. Wit is als neutrale kleur gebruikt.

  Dit was de kale ceremonieruimte.

 • En zie hier het resultaat. Zo zie je dat het aanbrengen van styling een prachtige "persoonlijke touch" van het bruidspaar op hun bruiloft is.    

 • Het lijkt zo makkelijk, “even een styling aanbrengen”, maar ik kan je verzekeren dat de zweetdruppeltjes langs mijn gezicht parelden. Het is hard werken als weddingstylist!

  Enne, ik mag mezelf nu gecertificeerd Weddingstylist noemen!

   

   

  Fotocredits: Wedding Wishes ;-)